woning RT te Tielrode

verbouwen van gesloten bebouwing, 2013

Het gelijkvloers van een bestaande woning met vroeger postpunt heeft een onlogische indeling, met verschillende geschakelde ruimten.  De wens van de bouwheer is om dit maximaal open te werken tot één grote leefruimte.  De bestaande muren worden tot een bepaalde hoogte afgebroken waardoor de vroegere geleding nog zichtbaar blijft en de bestaande mooie plafonds kunnen behouden blijven. Een oordeelkundige plaatsing van de (lage) keuken doorbreekt het typische keukengevoel waardoor het geheel een echte leefruimte wordt.  De kinderen zijn blij met zoveel plaats om te spelen!  In de achtergevel wordt een houten patioraam geplaatst waardoor de connectie met buiten maximaal is.  Het gebruik van natuurlijk materialen zorgt voor een warme sfeer.