woning GVH te Sint-Gillis-Waas

verbouwen van een schuur tot ééngezinswoning, open bebouwing, 2011

Een woning met achterliggende schuur zijn verouderd en dienen gerenoveerd te worden.  De bouwheer opteert om de schuur om te vormen tot woongelegenheid en de woning te behouden als polyvalente ruimte (latere B&B, werkplaats,...).  Bij het ontwerp van de woning in de schuur wordt er maximaal behoud van de bestaande structuren en gevels vooropgesteld.  De ruimtelijkheid van de schuur is een belangrijk punt in het ontwerp.  Daarenboven wordt ook maximaal energiebewust gewerkt door rekening te houden met oriëntatie, principe van isoleren volgens doos-in-doossysteem, lagetemperatuurverwarming toe te passen,...  Een groot deel van de werken wordt uitgevoerd door de bouwheer zelf ifv budgetbeheer met bijstand van de architect.