B-V te Sint-Gillis-Waas

verbouwen van een eengezinswoning, open bebouwing, 2012

Een bestaande vrijstaande woning met een prachtige parktuin is donker, heeft weinig contact met de tuin en is verouderd.  Het bestaande volume wordt volledig aan binnen- en buitenzijde gerenoveerd en een eigentijdse achterbouw wordt toegevoegd.

De achterbouw wordt opgevat als een glazen lint dat het gelijkvloers een veel grotere betrokkenheid bij de tuin bezorgt en binnen en buiten in elkaar doet overlopen.  Op dit lint is een houten constructie geplaatst waardoor een overdekt terras en privacy wordt verkregen.

In een later stadium wordt dieper in de tuin nog een gelijkaardig houten volume als tuinkamer toegevoegd.

Binnen zijn keuken, badkamers en kastenwand leefruimte (met haard) als interieurprojecten uitgewerkt.