La vita è bella te Evere

uitbreiden van een opnamestudio met een triplexappartement, gesloten bebouwing, 2011

Deze te midden van een gesloten bebouwing gelegen bestaande constructie werd opgetrokken en biedt nu ruimte aan een opnamestudio en een triplexappartement.  Het bestaande - met uitzondering van de sokkel - en het opgetrokken gedeelte werden daarbij voorzien van een homogene gebouwschil uit lichte vezelcementleien die oud en nieuw verenigen.  Het uniforme materiaal voor gevels en dak alsook de grote, op een ongewone manier ten aanzien van de gevelrand achteruit geschoven en schijnbaar willekeurig geplaatste vensters bezorgen het gebouw een moderne aanblik.  De nieuw gevel liet toe om een extra isolatielaag aan te brengen; tegelijkertijd voorkomt de lichte gebouwschil bij bezonning een te sterke opwarming in deze stedelijke omgeving en draagt daardoor bij tot een verdere vermindering van de benodigde energie voor de klimaatregeling van het gebouw.   De toevoeging van titaniumdioxide in het vezelcementmengsel van de dak- en gevelleien werkt ten slotte ook nog luchtreinigend.