DB te Sint-Niklaas

bouwen van een meergezinswoning met 7 appartementen, gesloten bebouwing, 2011

2 bestaande woningen worden afgebroken en in de plaats wordt een meergezinswoning voorzien met 7 kwalitatieve appartementen en evenveel parkeerplaatsen.  De moeilijke vorm van het perceel, de ligging, de oriëntatie, de stedenbouwkundige voorschriften, de verordening huisvesting, de verordening toegankelijkheid, de EPB-eisen,... vormen het kader waarin het project tot stand gekomen is.  Dit resulteert in een sterk raster dat veruiterlijkt wordt in de gevel.  De leefruimten bevinden zich gezien de oriëntatie en het zicht aan de straatzijde van het gebouw.  Om redenen van creëren van buitenruimte,  privacy, zonwering en geluidswering worden de raampartijen dieper in het gevelvlak geplaatst waarbij de schuinte wordt bepaald door het zicht naar de Grote Markt in de verte.  Om het strenge karakter van de voorgevel af te zwakken wordt geopteerd om te werken met schuifpanelen.  Deze zorgen ook nog voor de benodigde bijkomende zonwering en maken het de bewoner mogelijk extra privacy te creëren.  De appartementen zijn allen voorzien van ruime leefruimten,  2 ruime slaapkamers, open keuken, aparte beringen, vestiaire, aparte toilet en grote badkamer.  Ze zijn allen bereikbaar met een ruime lift en traphal. Er is gewerkt met doorgedreven akoestische isolatie in functie van maximaal comfort voor de bewoners.